Atitudine, civilizatie si cultura - Nihil sine Deo.
www.radioteiubesc.com este un proiect gandit si realizat de poetul florian silisteanu

Evenimente

Concert Varu Sandel si prietenii


Concert Varu' Sandel si prietenii
( Varul Sandel, Maria Dragomiroiu, Raoul, Ionica Ardeleanu )
Producator: Abigail Budac

6 martie 2016, 14.00 PM
Sala sociala a Bisericii Sfanta Maria Magdalena din Houston, TX.
- pret bilet 20 de dolari pentru cine cumpara pana in data de 6 martie, respectiv 25 de dolari in ziua spectacolului -posted on 29.02.2016

Concert extraordinar Ghita Munteanu si invitatii


Concert extraordinar Ghita Munteanu si invitatii

Duminica, 7 februarie 2016
Sala de spectacole a Bisericii Sfanta Maria Magdalena din Houston, TX.posted on 01.02.2016

Turneul unui poet roman printre ai lui


Turneul unui poet roman printre ai lui
spectacolul poeziei cu florian silisteanu - insotitorul de soarta al omului rotitor

www.radioteiubesc.com va invita duminica 6 septembrie 2015, imediat dupa slujba de la Biserica Ortodoxa Romana SFANTA MARIA MAGDALENA (preot paroh Mirel Tudose) 318 Canino rd, Houston, TX 77076Invitati: Ana Daria Constantinescu (folclor), Alexandra Maria Tabascu (harpha, folk), Tiberiu Tanase (poezie), Radu Valentin (prezentare carte ), Macovei Geo (tenor- profesor de muzica din Iasi), Macovei Voiculescu Gina (actrita teatru papusi din Suceava), Calin Petrica Iacob (pianist - din Resita), Rodica Oancea Gonzales ( violincel - Bucuresti), Mihaela Oancea Fursina ( violoncel, Bucuresti), Florin Adrian Coibanu ( balerin, Cluj Napoca), Adrian Copaciu ( solist vocal folclor, Cluj Napoca), Mihaela Lomora ( Mures).


Regia: Florian Silisteanu

posted on 01.09.2015

ObesityWeek is a unique, international event focused on the basic science, clinical application, surgical intervention and prevention of obesity. By combining both American Society for Metabolic &Bariatric Surgery( ASMBS) and The Obesity Society(TOS) annual meeting. ObesityWeek brings together world-renowned experts in obesity to share innovation and breakthroughs in science unmatched around the globe. Marie Vranceanu international expert in obesity and nutrition in neurodegenerative diseases, founder of MaV methods, TOS member and ASMBS international member will be present with the study "A randomized controlled trial of a gluten-free weight loss diet in HLA DQ2 or D8 positive subjects"

posted on 25.08.2015

Un miracol din zilele noastre ( Exclusivitate)

Cea mai mare biserica din lemn construita vreodata, trece oceanul, spre America


Randuieli

Dintre toate departarile care aduc acasa...distanta, cea mai locuita este...bucuria, bucuria si maretia intru Domnul Nostru Hristos! Ori...cat si cum, ce si de unde, cum si in ce fel sa prinzi rod pamantului, sa aduci in iarna mainilor ....omenia? Dar, ca sa ajungi sa masori din toate acestea e nevoie de multa si putintica incredere, de totala si nemasurata dragoste pentru Maica Domnului, buna noastra pazitoare, cea care mereu si mereu ne arata prin semnele mangaierii despre fericirile toate! Nimic nu e mai inalt decat faptul ca putem fi masurati, ca nemasurat este numai Dumnezeu! Ca locuitor al drumului, ca si poet, merg inaine, merg ca la nunta din Cana Galilei, mereu si mereu fericind si vestind despre Mirele Lumii.

Despre lumina si nemiscare despre har si binecuvantare

Trecand prin lume, asa cum uneori trece soarele printre ai nostri, ai senzatia ca....miracolul, ori e prea departe, ori dincolo, de dupa nori, norii cei care se lasa priviti de iscoada oamenilor care vor sa afle cum arata Dumnezeu! si, daca miracol am scris, atunci despre el sa vorbim!

Pare incredibil dar sa stiti ca se intampla. Undeva, in statul Michigan, mai precis in micutul orasel, Clinton, dupa ceva urcus, ajungi pe o culme impadurita. Este asezamantul unei Manastiri Romanesti, - Inaltarea Domnului- mirenii care i-au trecut pragul, ca americani, ca romani, fie ei oameni de afaceri, fie sarmani, fie bolnavi, fie ei din lumea artei, a scrisului, a presei, vorbite si nevorbite, cu totii admitand cum ca.....aici, in Clinton, asezamantul gradina cu tot ce infloreste in ea, e raiul pe pamant! Cel putin geografic: un rau taie cu blandete valea unei lumini din care creste o iarba deasa si verde, iarba prin care ascund licuricii, daca vii prin iulie. Acolo biserica veche, dincolo e cea noua, mai aici clopotele care bat zilei in sapte feluri, ceva mai la deal, chiliile, si..tot asa pana cand muscatele din ferestre iti dau primul semn ca esti pe calea cea buna!

Novice de la 17 ani, trecand prin ascultarile inteleptilor de la Manastirea Brancoveanu din Tara Fagarasului, harnic si incapatanat, demn si cu harnicia in oase, luminos, un pic aspru dar si cu ironia bunului simt la purtator, ajuns mai apoi staret, personajul nostru, din nevoi duhovnicesti si alte cele randuite, ia drumul americii. Se intampla prin anul 2000. si cum Domnul pusese in calugarul acesta inalt numai lucruri grozave, ardelean fiind , se pune la lucru si...in numai doi ani ajunge episcop- vicar. Astazi, in iulie fiind noi si in anul 2015, cel despre care vorbim, este, Preasfintitul Parinte Irineu Duvlea, Episcop de Dearborn Heights si Episcop Vicar sub omoforul si permanenta purtare de grija a Inalt Preasfintiei Sale Nathaniel (Popp), Arhiepiscop de Detroit si al Episcopiei Ortodoxe Romane din America iar lumea de prin lumea in care lumim i se adreseaza, pur si simplu... asa: Prea Sfintite, Irineu! Da! Il vedeti in fotografii! si, acum.....despre...miracol! Este clar, o stire , o concretizare care va atrage enorm de multa crestini spre pocainta. Tocmai a plecat spre americi, cea mai frumoasa biserica din lemn, una in stil maramuresan! Locasul trece apa cea mare a oceanului c un vapor bine asigurat. Biserica va putea primi intransa aproximativ 200 de suflete. Cel care a mesterit, a masurat si taiat exact, a alcatuit, impreuna cu echipa sa este un bun prieten din copilarie cu Prea Sfintitul Irineu! De fapt....si cele doua porti care strajuiesc tot in stil maramuresean, care pazesc portile manastirii sunt facute tot de acest om. Numele sculptorului, tamplarului si facatorului de bine este Daniel Sabau. Nu avem poza cu dansul! Dar, cine stie.

Bucuria

Si, daca tot suntem la nume de binefacatori, e musai sa amintim aici si cititorii frumoasei biserici din gradina manastirii din Clinton. Adrian si Mariana Leica, oameni respectati in statul Michigan, de loc fiind dumnealor de prin partile focsenesti! mare lucru ce au facut ei, mai cu seama ca sunt oameni tineri! Revenind la Manastirea din Lemn, mai spunem ca este cea mai mare ca si constructie, pana acum, cel putin, fiind prima sfanta lucrare care trece oceanul pentru a ajunge sa linisteasca sufletele mirenilor de prin partile americii dinspre nord. Drumul parcurs masoara aproximativ 14 800 de kilometri. Biserica din lemn va fi transportata cu doua containere puse pe camioane pana spre portul Constanta, iar de acolo urmand calea involburatelor valuri ale pacificului. Traseul pe uscat va numara peste 1500 de kilometri! Adaugam, ca tot ceea ce vedeti in fotografii, constructii , si ingrijitele planuri cu verdeturi sunt rodul si stradania calugarilor de la Manastirea din Clinton, sfant lacas care are posibilitati grozave de cazare si primire in osapetia Domnului Iisus Hristos!

Pentru pelerini, pentru temerar, pentru cei care vor sa primeasca din linistea acestor meleagur, neanchipuit de frumoase, ( vedeti intr-o fotografie Crucea Domnului ) ei bine, pentru cei care doresc sa porneasca la drum, adresa este: Sfanta Manastire, "Inaltarea Domnului" 15143 Sheridan Rd. Clinton, Michigan, 49236, USA Tel: +1517 4564474 Email: [email protected], site: http://www.holy-ascension.org

Florian Silisteanu ( USA)

posted on 25.08.2015

"JOC ROMANESC" IN TIMOCUL SARBESC

Editia a 9-a a Festivalului International de Folclor al Romanilor din Balcani "Joc Romanesc" (in Timocul Sarbesc) a avut loc in perioada 17-19 iulie 2015, in municipiul Golubat, respectiv in satul Jatcovita din comuna Golubat si la Ceremosnia din comuna Kucevo.

Prestigioasa reuniunea care, initial a intrunit romanii din tarile balcanice, riverane-dunarene, dar la care in ultimii ani participa romani si oaspeti de pe 5 continente, este organizata in mod traditional de Societatea de Limba Romana din Voivodina - Republica Serbia in colaborare cu asociatiile romanesti din Timocul Sarbesc, iar anul acesta si in parteneriat cu Asociatia "CASA RUMANA" din Barcelona (Spania). Merita sa fie amintita in mod deosebit si contributia pe care au adus-o editiei de anul acesta a maretei sarbatori a romanitatii, atat Forumul European pentru Istorie si Cultura - Filiala Serbia, Asociatia "SANDU TIMOC", cat si Centrul European de Cultura "Mihai Eminescu".

Manifestarea a fost sprijinita de Comunitatea Locala Jatcovita, Adunarea municipiul Golubat si de Consiliul National al Minoritatii Nationale Romane din Serbia, cu sediul la Novi Sad, respectiv si de traditionalii sponsori, in care sens cei mai merituosi sunt Danut Cioloca si Pau Popov de la firma "Zitobanat"din Varset, Nicu Ciobanu si Vasa Barbu de la Casa de Editura si Presa "Libertatea" din Panciova si Lucian Marina, presedintele Societatii de Limba Romana din Voivodina - Republica Serbia. In cele trei zile, la mareata sarbatoare au sosit mai mult de 1.000 de participanti, oaspeti si vizitatori de pe varii meridiane ale lumii, inclusiv din Statele Unite ale Americii si din Irak, Asia, precum si ca de obicei din Serbia, de la sud si nord de Dunare, din Romania, Austria, Bulgaria, Elvetia, Germania, Spania etc. toti cu voie buna, dornici sa se petreaca impreuna...

Totodata, pe langa programul cu caracter educativ, de trecere in revista si competitiv al Festivalului, proiectul multimedial a subinteles atat organizarea Festivalului de Jazz si Muzica Etno (care a avut loc vineri, 17 iulie 2015) si a Festivalului International de Folclor al Romanilor din Balcani (desfasurat pe 18 si 19 iulie 2015), cat si a numeroaselor manifestari adiacente: expozitii de documente, de patrimoniu din lazile de zestre, parada a portului, specialitati culinare dar si expozitie de arta plastica, organizata de "Romenian - Uluk Art". Astfel, organizatorii Festivalului in colaborare cu Forumul European pentru Istorie si Cultura cu sediul la Bucuresti, au organizat vineri o reuniune stiintifica despre relatiile matrimoniale ale familiilor regale ale Romaniei si Serbiei, respectiv Iugoslaviei. In sala de cinematograf a Bibliotecii Municipale Golubat, prof. dr. Narcis Dorin Ion, directorul Muzeului National din Bran - Romania a prezentat o interesanta conferinta, cu lux de amanunte, despre Elena Maria Obrenovici si Alexandru Ioan Cuza, Natalia Kesko si Milan Obrenovici si, nu in ultimul rand, intre principesa Marioara (Mignon) a Romaniei devenita apoi Regina Maria a Serbiei si Iugoslaviei, avandu-l cuplu pe Regele Alexandru Karageorgevici, despre a caror cununie a fost vizionat si un film de epoca, o raritate cinematografica.

Vineri seara, la Jatcovita a avut loc editia a 4-a a Festivalului de Jazz si Muzica Etno la care au evoluat cu succes deosebit formatia "The Passangers" din Golubat si tinerii solisti instrumentisti la chitara Angela Miloradovici si Ivan Petrovici, care au incantat publicul interpretand piese muzicale in limba romana. De aplauze frenetice s-au bucurat si solistii vocali si instrumentisti, precum si ansamblurile folclorice din Bulgaria (Albena Borisova si Ansamblul "Veselia" din Diiu), Romania (Ansamblul "Fii Cocului" Padureni), Spania (Elena Santamaria) si Serbia (Oliver Paunovici la acordeon, David Ivic la fluier, ansamblul folcloric "Baric" din Baric etc.).

Sambata, 18 iulie 2015, Societatea de Limba Romana din Voivodina - Republica Serbia a organizat un deosebit de reusit matineu literar-muzical cu lansari de carte, reviste, ziare si participarea creatorilor, traducatorilor si editorilor din Serbia, Romania, Spania, Statele Unite ale Americii si din Irak, Asia.

In atmosfera mirifica a expozitiei de carte a Editurii S.L.R. si a editurilor "Libertatea" si "Mesopotamia", au fost lansate carti si DVD-uri, precum "Memorialul Radu Flora" (Documente), "Micul atlas lingvistic al graiurilor istro-romane - MALGI" si "Iubiri pierdute si gasite" ale lui Romeo Popescu, un proiect realizat de S.L.R. in colaborare cu "Casa Rumana" din Barcelona, "Orhideia" lui Sabah Al-Zubeidi, "Culegerea de versuri ale poetilor iugoslavi tradusi in limba araba" si "Lexicon poetilor sarbi contemporani" tradusi in limba araba, din productia editoriala a Centrului media "Mesopotamia". Au citit versuri si au cantat Ilona Anghel, Valeria Arnautu, Elena Santamaria, Sabah Al-Zubeidi si Lucian Marina iar, in final, cuvinte de multumire organizatorilor si participantilor a adresat Rosica Pejic, proprietara Hotelului "Golubacki grad" care a oferit spatiu pentru manifestare. Anul acesta, onoarea de a inaugura Festivalul "JOC ROMANESC" a revenit lui Nebojsa Mirosavljevic, presedintele Comunitatii Locale Jatcovita, care a fost unul dintre cei mai merituosi pentru asigurarea conditiilor financiare pentru organizarea traditionalei manifestarii internationale in situatia in care organizatorii nu s-au bucurat de sprijin financiar nici de la ministerele republicane competente si nici de la Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni din cadrul Ministerului de Externe al Romaniei.

Inainte de inaugurarea festiva a Festivalului, la Monumentul Erorilor din Jatcovita, parintele Catalin Laudat din Protopopiatul Bisericii Ortodoxe Romane din Dacia Ripensis, a oficiat traditionalul parastas. Publicul numeros prezent la Festivalul "Joc Romanesc" si de data aceasta a avut ocazia sa urmareasca evoluarea pe scena din aer liber a solistilor vocali si instrumentisti din tara si de peste hotare, a ansamblurilor folclorice, a tarafurilor, toate ansamblandu-se intr-o mirifica atmosfera de sarbatoare a romanitatii din Balcani si nu numai. Pe langa participantii din Serbia, la Festival au sosit si oaspeti din Tara Mama - Romania, din Padureni, comuna Tritenii de Jos, judetul Cluj, din satul Batrani, judetul Prahova, apoi din Viisoara de langa Campia Turzii, din Ploiesti, Pitesti si Bucuresti. Oaspeti au sosit si din Austria, apoi ansamblul "Veselia" din Bulgaria, oaspeti din Elvetia, Franta, Germania, Spania iar, oaspeti de onoare au fost Sabah Al-Zubeidi din Irak (Asia) si Ionita Chisarau din Chicago, Statele Unite ale Americii. Au evoluat multi solisti vocali si instrumentisti, precum Milos Zivic din Brnica, apoi Manuela Bumbasevic, Sevica Kucen (eleva in clasa a V-a a Scolii Generale si in clasa a IV-a a Scolii de Muzica), Zlatko Jonovic, Sasa Drazilovic, respectiv Boris Jankovic din Osnic la saxofon, Goran Petkovic la fluier si numerosii membrii ai ansamblurilor folclorice "Baric" din Baric, "Stol" din Bucije (Bor), ai ansamblului folcloric al Bibliotecii Judetene Golubat (Golubac), apoi din Lubnita, Manastirita...

La fel ca si anii precedenti, bardul cantecului valah Stanisa Paunovici a evoluat cu deosebit succes si s-a bucurat de aplauze frenetice la fel ca si Elena Santamaria din Spania si renumita doinitoare Ana Munteanu din Romania. Priza la public a avut si de data aceasta si solista vocala Valeria Arnautu din Bucuresti, precum si tanara Ilona Andreea Anghel care a cucerit Premiul "Branko Olar" si Premiul pentru cel mai frumos port national traditional. Maestro Goran Petkovici care a interepretat la fluier "Jocuri romanesti" a cucerit Premiul "Slobodan Marcovici-Baz" pentru cel mai bun solist instrumentist. Natalia Iancovici din Jatcovita si Ilona Anghel din Pitesti au cucerit Premiul "Cel mai frumos costum traditional". Premiul "Cea mai frumoasa ie-ciupag" a fost conferit Minervei Ghilezan iar, o diploma a fost acordata si membrelor Ansamblului "Mugurelul". Premiul "Cea mai gustoasa mamaliga" a fost decernat lui Zivorad Jovanovic din Camna (Kaona), iar Premiul "Cea mai buna branza" a fost cucerit Ana Tritean din Padureni. Asociatia "Gherghine" din Kobilje - Malo Crnice, in frunte cu Silvia Jovic au obtinut Premiu "Cea mai gustuoasa mancare romaneasca traditionala" iar, Premiul "Cele mai gustoase prajituri" a fost decernat Gheorghinei Damian de la Asociatia femeilor "Maini harnice banatene" din Petrovasala. Specialitati culinare romanesti au preparat si Mile Simic si Tomislav Dordevic din Jatcovita, Rade Milovanovic din Donja Krusevica si Zivorad Djuric din Porodin. Oaspeti la festival au fost si numerosi baikerii - membrii Clubului moto "Casper" din Golubat, care au fost o atractie speciala atat pentru participanti cat si pentru publicul prezent. Demn de mentionat ca, Societatea de Limba Romana a organizat si anul acesta cu prilejul Festivalului "Joc Romanesc" si traditionalele competitii nationale "ROMANCA-MISS SERBIA" si "MISS PUBLICULUI", respectiv competitiile internationale "MISS FESTIVALULUI" si "MISS FARMEC".

"ROMANCA-MISS SERBIA" a fost desemnata Andjela Bicic. Locul doi a fost cucerit de Maria Jivcu din Petrovasala iar, pe locul trei, s-a plasat Sanela Martinovic din Bor. Ivana Jankovic din Bor si Raluca Dinescu din Valenii de Munte au fost aclamate "MISS PUBLICULUI". Adriana Gherga a fost proclamata "MISS FARMEC". Nevena Vajkic din Bor a fost desemnata MISS FESTIVALULUI iar, insotitoare au fost proclamate Andreea Elena Bejgu si Narcisa Florea din Romania. Sponsori au fost: firma "Zitobanat", C.P.E. "Libertatea", C.N.M.N.R.S. si Societatea de Limba Romana din Voivodina. Emotionant a fost si montajul folcloric despre cinstirea memoriei celor plecati dintre cei vii.

Pe langa membrii Ansamblului folcloric "Veselia" a Casei de Cultura "Sf. Teofana Basarab" din Diiu (Vidin) - Bulgaria care s-au prezentat cu brio evoluand cu dansuri romanesti traditionale ale conationalilor care traiesc in tara vecina, o prestatie deosebit de memorabila a fost si cea a formatiei de dansuri populare traditionale "Fii Cocului" din Cocul de Campie - satul Padureni, comuna Tritenii de Jos care, la fel ca si cea din Bulgaria a primit Premiu pentru jocurile romanesti autentice, premiu cucerit si de tinerii din Viisoara care au participat gratie bunavointei generosului primar Ioan Roman. Ansamblul format din elevii Scolii Gimnaziale din Padureni, a fost infiintata in 2014 la initiativa profesorului Dan Istrate si instruit de coregraful Songoti Vasile iar, la Festival s-a prezentat cu "Dansul fetelor de la Crihalma" si un "Dans popular de campie". Tinerii din satul Padureni, care a fost pentru prima data atestat documentar in 1406 si care situat in partea estica a comunei Tritenii de Jos din judetul Cluj, au sosit la Festivalul "Joc Romanesc" gratie sprijinului financiar acordat de Primaria comunei Tritenii de Jos, respectiv de primarul Valer Sasa. Tinerii animatori culturali au dansat cu brio si in ultima zi a Festivalului cand organizatorii si-au condus oaspetii intr-o vizita de documentare la monumente cultural-istorice din Timoc si au poposit si la preafrumoasa pestera Ceremosnia (Ceremosnja) de langa Kucevo. Marele Premiu pentru cea mai reusita prestatie la Festivalul "Joc Romanesc" a revenit Ansamblului folcloric "Mugurelul" din Ploiesti - Romania.

Lucian MARINA

FLASH

FESTIVALUL INTERNATIONAL "JOC ROMANESC" IN TIMOCUL SARBESC

Editia a 9-a a Festivalului International de Folclor al Romanilor din Balcani "Joc Romanesc" (in Timocul Sarbesc) a avut loc in perioada 17-19 iulie 2015, in municipiul Golubat, respectiv in satul Jatcovita din comuna Golubat si la Ceremosnia din comuna Kucevo. In cele trei zile, la mareata sarbatoare au sosit mai mult de 1.000 de participanti, oaspeti si vizitatori de pe varii meridiane ale lumii, inclusiv din Statele Unite ale Americii si din Irak, Asia, precum si ca de obicei din Serbia, de la sud si nord de Dunare, din Romania, Austria, Bulgaria, Elvetia, Germania, Spania etc. toti cu voie buna, dornici sa se petreaca impreuna...

Marele Premiu al Festivalului International de Folclor "Joc Romanesc" a revenit Ansamblului focloric "Mugurelul" din Ploiesti - Romania, pentru cea mai reusita prestatie artistica.

Sponzori festivala su:
 • Goran Ilic Transport Zitkovica-Wien.
 • AIG Zitkovica.
 • Adam Petrol Snegotin.
 • Tajna Snegotin.
 • Stil Eks End Kusice.
 • Bobi Turs Casljeva Bara.
 • Fotografska radnja Zvizd.
 • Mestani sela Zitkovica.
 • Narodna Biblioteka iz Golupca.
 • Rumunski Nacionalni Savet iz Novoga Sada.

Medijski sponzori su:
 • Gold Radio Branicevo.
 • RTV Zvizd.
 • Timoc Press
 • TV Vojvodina.

posted on 15.07.2015


Festival de genomicaIn perioada 22/24 iunie se va desfasura la Boston primul mare festival de genomica la care vor participa cele mai ilustre nume ale geneticii mondiale printre care:

Craig Venter geneticianul care a facut prima secventiere de genom uman
Teri Manolio specialista de talie internationala in genomica medicala, University of Maryland
Eric D. Green director la National Human Genome Research Institute* USA
George M Church professor de genetica la Harvard University
James Angstman, Harvard University
Catherine Brownstein, Harvard Medical school
Robert C Green, Harvard University
Mark Gerstein Professor of Biomedical Informatic Yale University
Adrian G. Sacher Cancer Institute and Harvard Medical School
Jimmy Lin President Rare Genomics Institute.

http://www.festivalofgenomics.com/

Marie Vranceanu, nutrigenetist, va prezenta studiul:
A randomized controlled trial of a gluten-free weight loss diet in HLA DQ2 or D8 positive subjects

Realizat impreuna cu prof . dr. Keith Grimaldi si prof.dr. David de Lorenzo; studiul este unul original si primul de acest fel din lume.

posted on 16.06.2015

Sarbatoarea MartisoruluiVa invitam la un eveniment in premiera cu mari vedete din lumea muzicii romanesti Irina Loghin alaturi de Maria Dragomiroiu, Gheorghe Gheorghiu, Raoul, Abigail Budak intr-un spectacol extraordinar.

Muzica de calitate cu artisti de calitate!Intrarea: adulti $40, copii intre 7-12 ani $25. Dinner (Cina) este inclusa in pretul intrarii.


Rezervari la: 916 8718482.

Vineri, 27 februarie 2015, incepand cu ora 6.30 pm, Serbian Orthodox Church, Fair Oaks, 7777 Sunset Ave, CA 95628.

posted on 26.02.2015

posted on 24.12.2014

Romanian Community Center of Sacramento

Mesaj de la Ambasada Romaniei in SUA

Stimaţi prieteni şi colaboratori,
Vă transmit câteva clarificări suplimentare în legătură cu alegerile pentru Preşedintele României, organizate la data de 2 noiembrie 2014, valabile pentru secţiile de votare din străinătate, după cum urmează:

 • Ministerul Afacerilor Externe a realizat o rubrică de 'întrebări frecvente' referitoare la procedura de votare aferentă alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2014, pentru cetăţenii români aflaţi în afara ţării în ziua votului. Rubrica prezintă răspunsuri la cele mai uzuale întrebări adresate de cetăţenii români din afara graniţelor şi de presa din România cu privire la procedura de vot pentru acest scrutin. Rubrica se regăseşte în cadrul secţiunii special dedicată alegerilor prezidenţiale de pe site-ul MAE (http://www.mae.ro/prezidentiale - 2014), la adresa: http://www.mae.ro/sites/default/files/file/2014/alegeri_prezidentiale/2014.10.24_Întrebări_frecvente.pdf
  Reamintim cu acest prilej că Ministerul Afacerilor Externe şi Autoritatea Electorală Permanentă au realizat 'Ghidul alegătorului român din străinătate', material de informare care se regăseşte în cadrul aceleaşi secţiuni. Pentru organizarea scrutinului în străinătate, respectarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor privitoare la alegeri de către toate autorităţile, instituţiile şi organismele cu responsabilităţi în materie electorală, sunt asigurate de Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate nr. 48, în conformitate cu prevederile legale.
 • Din punct de vedere procedural, alegătorul merge la secţia de votare şi prezintă paşaportul biroului electoral al secţiei de votare, care este verificat. Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare sau membrul desemnat de acesta îi va înmâna alegătorului, în vederea completării, formularul declaraţiei pe proprie răspundere pentru alegerile prezidenţiale privind faptul că nu a mai votat şi nu va mai vota la altă secţie de votare.
 • în conformitate cu prevederile legii nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, cu modificările şi completările ulterioare, cetăţenii români aflaţi în străinătate, care nu mai sunt în posesia unui paşaport valabil, pot vota pe baza titlului de călătorie. Titlul de călătorie se eliberează la cerere, în condiţiile legii, de către misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.

Subliniem că eliberarea titlurilor de călătorie se efectuează exclusiv de către cele patru oficii consulare de carieră ale României din SUA:

 • Ambasada României la Washington - Secţia consulară: Adresa: 1607 23rd Street, NW, Washington D.C., 20008; tel. 202 332 4829, 202 986 6973; fax. 202 232 4748, email: [email protected];
 • Consulatul General al României la Chicago: Adresa: 737 North Michigan Avenue, Suite 1170, Chicago, Illinois 60611; tel. 312 573 1315, 312 573 1436; fax: 312 573 9771, email: [email protected];
 • Consulatul General al României la Los Angeles: Adresa: 11766 Wilshire Blvd., Suite 560, Los Angeles CA 90025, tel. 310 444 0043; fax. 310 445 0043; email: [email protected];
 • Consulatul General al României la New York: Adresa: 200 East 38th Street, New York, NY 10016, tel. 212 682 9122, 212 682 9123; fax: 212 972 8463; email: [email protected]

Pentru obţinerea titlului de călătorie cetăţenii români care nu deţin un paşaport valabil sunt invitaţi să se prezinte la oficiile consulare de carieră ale României menţionate mai sus. Pentru a evita aglomerări sau disfuncţionalităţi în zilele organizării tururilor de scrutin, recomandăm ca titlurile de călătorie să fie solicitate înaintea zilelor de votare. Vă reamintim că la acest scrutin poate vota orice cetăţean român cu drept de vot aflat în străinătate, respectiv care are domiciliul sau reşedinţa în străinătate sau care se află ocazional în străinătate (inclusiv turiştii), cu condiţia să fi împlinit, până în ziua alegerilor inclusiv, vârsta de 18 ani. Funcţie de posibilităţi, rog sprijin pentru diseminarea informaţiilor din textul prezentului mesaj în atenţia membrilor comunităţii româneşti.


Cu cele mai bune gânduri,
Gabriel ROTARU, CounselorIn zilele de 2 si 16 noiembrie ( orele 7AM - 9 PM), persoanele cu drept de vot isi pot exercita dreptul electoral la alegerile pentru noul Presedinte al Romaniei la adresa 5306 Walnut Ave Sacramento (sediul Romanian Community Center, la intersectia strazilor Walnut cu Auburn)

Acte de identitate acceptate : cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar, titlul de călătorie ( legea 370/2004)

Mai multe informatii pot fi obtinute pe situl http://www.bec2014.ro/ Va rugam sa transmiteti aceasta informatie mai departe !

posted on 31.10.2014

Romanian Cultural Institute - New YorkUn recital al marelui violonist roman Alexandru Tomescu organizat de ICR New YORK, dedicat Zilei Nationale a Romaniei. Va fi sustinut la Washington DC, la Kennedy Center, la Carnegie Hall si la Natiunile Unite, in New York.

posted on 29.10.2014

Om bun - concert de colinde si folk
www.radioteiubesc.com promoveaza valorile din muzica folk romaneasca

OM BUN, deschide-ne poarta!
concert de colinde si folk

ROMANIAN SHOWs IN CANADA
2014 - The Folk and Carols Concert: titled "OM Bun, deschide-ne poarta !" (Good man, open us the door!)
(See the text in English)

(limba ROMANA)
Concertul Extraordinar de Colinde si Folk, cu invitati de marca din Romania, intitulat OM BUN, deschide-ne poarta, va ajunge la Edmonton si Calgary in decembrie 2014.

Radio Acasa la Romani-Montreal impreuna cu promotorii Montreal Evenements et Spectacles, Blue Moon Entertainment, Canadian Romanian Society of Alberta si Romanian Canadian Cultural Association of Calgary va pregatesc tuturor un decembrie romanesc asa cum numai in Romania l-ati avut.
Vom incerca sa va aducem tuturor atmosfera de acasa, unde in luna decembrie Colindele noastre romanesti sunt nelipsite din casele crestinilor.
Fiti prezenti la acest eveniment unic prezentat Comunitatii Romanesti din Canada in aceasta perioada.
Multumim partenerilor nostri din teritoriile pe care ei le reprezinta, pentru faptul de a sustine acest proiect unic; cultural romanesc.

 • 12 decembrie la Ottawa
 • 13 decembrie la Montreal
 • 14 decembrie la Toronto
 • 16 decembrie la Edmonton
 • 17 decembrie la Calgary,
acesta este parcursul Concertului Extraordinar, intitulat:

OM BUN, deschide-ne poarta!

Pentru Ottawa si Montreal, in curand veti putea achizitioana biletele on-line, accesand site-ul www.RoEventsMTL.com

posted on 11.10.2014

Dor de parinti
www.radioteiubesc.com partener media
Campania de sprijin pentru copiii ai caror parinti sun plecati la munca in strainatate

DOR DE PARINTI

În prezent, 750.000 din 5 milioane de copii români au cel puţin un părinte care lucrează peste hotare, iar peste 80.000 din aceşti copii au ambii părinţi sau pe unicul părinte Întreţinător plecaţi În străinătate. 80% din aceşti copii au manifestări de depresie din cauza dorului de părinţi. Cele mai răspândite sunt deteriorarea conduitei şcolare, instalarea sentimentului de abandon, de nesiguranţă, tristeţe, anxietate, tulburări ale stimei de sine. În cazurile cele mai grave, aceşti copii recurg la gesturi extreme. Nu mai puţin de 40 de copii ai imigranţilor români din Italia s-au sinucis din 2008 şi până În prezent. Studii independente arată că dimensiunea fenomenului reflectată de datele oficiale, deja dramatică, este mult subevaluată. Numărul copiilor aflaţi În situaţia de a creşte fără părinţii aflaţi la muncă În străinătate este de la două până la de trei ori mai mare decât indică statisticile publice. Nu putem trece nepăsători pe lângă dramele acestor copii! Nu putem renunţa la o parte importantă a generaţiei de mâine!

Vino alături de noi pentru a oferi un viitor pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă În străinătate!

posted on 11.10.2014

Moldovan Harvest Festival
www.radioteiubesc.com partener media - mergem spre San Francisco ;

Moldovan Harvest Festival este organizat de ONG-ul Moldovan Community in CA si va avea loc la 4 Octombrie 2014, la 2-10pm. Adresa: 2450 Sutter St, San Francisco, CA 94114.

Pentru eveniment avem parcare dedicata cu validare:
1635 Divisadero Medical Garage
1635 Divisadero St
San Francisco, CA 94115
www.1635divisaderogarage.com

Toti cei implicati in organizarea lucreaza integral pe baza de voluntariat.
Website-ul evenimentului: www.moldoveni-california.com
Programul Evenimentului: http://moldoveni-california.com/?page_id=412

Acuma avem si o promotie unica DOAR pentru biletele procurate online:

 • As a token of our appreciation for everyone coming to the Moldovan Harvest Festival, we are including a $10.00 voucher in the price of each ticket purchased online ONLY!
 • The voucher can purchase 2 glasses of wine OR food in the amount of $10 (or split it and get food and wine). All the vouchers will be handed out when you check into the event.

Biletele procurate la usa in ziua evenimentului includ un voucher in valoare de $5.00 care poate fi folosit pentru procurarea unui pahar de vin sau mincare in valoare de $5.00
Biletele pentru eveniment pot fi procurate pe site-ul festivalului ( www.moldoveni-california.com ) sau direct pe platforma Eventbrite: http://www.eventbrite.com/e/moldovan-harvest-festival-tickets-12320493929?aff=eac2

Toti banii colectati de la eveniment peste cheltuielile de organizare for fi donati unui ONG din Moldova- Tekedu.com (informatie disponibila si pe site-ul festivalului). Acest ONG se ocupa de educatia copiilor orfani si din familii social-vulnerabile in domeniul IT.

posted on 28.09.2014

Romanian Festival

posted on 09.09.2014

www.radioteiubesc.com partener media - martor al unei bucurii inalte

Ziua Independentei Basarabiei si Ziua Limbii Romane


duminica 31 august 2014, la ora 11.00 AM
Mc Kenzie Park, Los Altos, California 94024


eveniment initiat de Natalia si Oleg Ciubotaru

posted on 30.08.2014

4 august 2014 www.radioteiubesc.com tansmite din comuna Viisoara - Cluj, incepand cu ora 11.00, promoam oameni de talent, gospodari promovam demnitatea, atitudinea cultura si civilizatia ne insoteste Ioan Roman - primarul comunei Viisoara dl Ioan Roman.


posted on 01.08.2014

29 iulie 2014 incepand cu ora 11.00, www.radioteiubesc.com pune in timpanul lumii din bucuria romanilor din Giroc - Timisoara


cu Iosif Ionel Toma (foto in bluza neagra) - primarul comunei Giroc, cu Mircea Bota, cu invitati de seama.
posted on 26.07.2014

www.radioteiubesc.com aplaudat si apreciat in Serbia la Golubac - iulie 2014


posted on 22.07.2014

Doamna folkului romanesc Magda Puskas la Festivalul "Joc Romanesc"


JOI, 17 IULIE 2014 SI 18 IULIE 2014, INEGALABILA SOLISTA DE MUZICA FOLK MAGDA PUSKAS ACOMPANIATA LA CHITARA DE RARES SUCIU SI CU INSOTITORUL DE SOARTA AL OMULUI ROTITOR - POETUL FLORIAN SLISTEANU, PARTICIPA IN SERBIA LA FESTIVALUL INTERNATIONAL DE FOLCLOR AL ROMANILOR DIN BALCANI "JOC ROMANESC" (IN TIMOC)

Joi, 17 iulie 2014, cu incepere la ora 21.00, pe terasa Hotelului ,,Golubacki grad" din Golubat - Serbia, Doamna folkului romanesc Magda Puskas, acompaniata la chitara de Rares Suciu si insotitorul de soarta al omului rotitor - poetul Florian Silisteanu prezinta un inegalabil recital sub genericul "LA O CANA CU VIN".

VINERI, 18 IULIE 2014, DOAMNA FOLKULUI ROMANESC MAGDA PUSKAS, IMPREUNA CU RARES SUCIU SI FLORIAN SILISTEANU, SE PREZINTA IN FATA PUBLICULUI DIN JATCOVITA, IN CADRUL EDITIEI A TREIA A FESTIVALULUI DE JAZZ SI MUZICA ETNO


Mareata sarbatoare a romanitatii de la Jatcovita - Golubat este organizata de Societatea de Limba Romana din Voivodina, Republica Serbia in colaborare cu Centrul European pentru Cultura "Mihai Eminescu", asociatia rumaneasca "Sandu Timoc" si oficialitatile din Jatcovita si orasul Golubat, Forumul European pentru Istorie si Cultura al Romanilor si cu "In media res"
Festivalul "Joc Romanesc" se organizeaza cu sprijinul Consiliului National al Minoritatii Nationale Romane din Serbia, cu sediul la Novi Sad.

Sposor media al prestigioaselor manifestari sunt: Radioteleviziunea Voivodinei - TV Voivodina din Novi Sad si Casa de Presa si Editura "Libertatea" din Panciova, apoi Radio Romanesc "Radio te iubesc" din Sacramento - California (www.radioteiubesc.com), Statele Unite ale Americii, Radio Romania si TV Romania International din Bucuresti.


posted on 09.07.2014

Transmisiune in direct de la Chisinau www.radioteiubesc.com
15 iulie 2014 incepand cu ora 18

Despre poezia frigului, despre dragoste, despre miere si amar, cantec si distanta, cu bune si rele... prezinta florian silisteanu - poet roman.
Cu participarea extraordinara :
 • Mircea Ciobanu
 • Dumitru Crudu
 • Aurelia Borzin
 • Silvia Goteanschi
 • Leo Butnaru
 • Andrei Turcanu
 • Silvia Caloianu
 • Maricica Munteanu
 • Maria Sleahtichi
 • Maria Pilchin
 • si lista ramane deschisa...

Marti 15 iulie 2014, ora 18.00, pe Stefan Cel Mare Avenue 148,
office 14, Chisinau, MD 2012, MOLDOVA
Tel: 00373 69993338


Multumesc Silvia Goteanschi pentru invitatiile facute, multumesc Claudia Balasoiu pentru afis.

posted on 08.07.2014

22 iunie 2014 www.radioteiubesc.com - partener media ziua comunei Domnesti, Arges -


posted on 24.06.2014

Diploma de onoare

Poate ca pentru unii gestul acesta pare unul minor, nesemnificativ; el vine insa ca o incurajare si ne da aripi... sa continuam... sa speram... sa mergem mai departe... sa conturam cat se poate... atitudinea demnitatea cultura si civilizatia.

Multumim tuturor celor care cred in www.radioteiubesc.com
Multumim Vama Literara
Multumim Daniel Vorona
Multumim... pur si simplu tuturor ascultatorilor

posted on 24.05.2014

Club Art Boema 33

- STRIGAREA MUZICA POEZIA APA SI DISTANTZA DIN CARE VENIM - maratonul bucuriei www.radioteiubesc.com, 22 mai 2014, incepand cu ora 20 si 20 transmitem in direct din Bucuresti de la Boema 33,


- spectacol pur si simplu -
Club Art Boema 33, Bulevardul Dacia nr 18 -

DACA E JOI VOM FI DIN NOU IN SARBATOARE: CARTE / FOLK / ARTE...
O ALTA "CADERE" INTRU "INALTARE"
( EDITIE "LIVE"...WWW.RADOIOTEIUBESC.COM )

posted on 24.05.2014

Cinemateca Iubirii

www.radioteiubesc.com este partener media la Festivalul International de Film - Cinemateca iubirii 14 - 18 Mai 2014, Sibiu


posted on 10.05.2014

Sarbatoarea Primaverii

Romanian Community Center of Sacramento in colaborare cu Asociatia Culturala Miorita si Radio Te iubesc
va invita

Sarbatoarea Primaverii
Invitata de Onoare Doamna Cantecului Romanesc

Irina Loghin


Sambata, 29 martie 2014, 6.00 pm
Serbian Social Hall
7777 Sunset Ave. Fair Oaks, CA 95628


Sound and Music DJ Colo

Pentru Rezervari (916) 295-9794
Intrare $30

Cina este inclusa in pretul biletului.
posted on 19.03.2014